Yazdır e-Posta
Besleyici ve sağlıklı tatlar
Yemek
haziran-2011-yemek-resim-1Enerjik ve zinde bir yaza “merhaba” demenin yolu mükemmel bir sofradan geçer. Yazı sağlık ve keyifli geçirmek için et ve sebzeli tariflerle dengeli beslenin.

KAĞITTA KUZU ETİ
Sağlığınız için faydaları saymakla bitmeyen soğan ve sarımsak ile harmanlanmış nefis bir etli seçim.

4 Kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 60 dakika

- 750 gr kuşbaşı kuzu eti
- 20 arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- ½ çay bardağı ayçiçeği yağı
- Tuz, karabiber
- Taze veya kuru kekik,
- Kırmızı pul biber
Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yağlı kağıdı fırın tepsisine serin. Ortasına hazırladığınız kuzu etini yayıp sarın. Önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Servis yapın.

haziran-2011-yemek-resim-2SEBZELİ LAZANYA
Lazanyanın baş döndürücü kokusuna sebzeler eşlik edince bir lezzet şöleni doğuyor!

4 Kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 20 dakika

- 1 paket lazanya
- 250 gr kıyma
- 1.5 çay bardağı mısır
- 1.5 çay bardağı bezelye
- 1 kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı parmesan peyniri
- Tuz

Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz

Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kıymayı kavurun. Mısır, bezelye, küp ve ufak doğranmış kabağı ekleyip karıştırın. Beşamel sos için tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu ekleyip karıştırın. Sütü azar azar ekleyip sosu muhallebi kıvamında pişirin. Isıya dayanıklı fırın kabını iyice yağlayın. Bir sıra lazanya dizin. Üzerine beşamel sos yayıp kıymalı harçtan aktarın. Lazanya bitinceye kadar aynı işleme devam edin. En üste beşamel sos yayıp, parmesan peyniri veya isteğe göre rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 10 dakika bekletip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

haziran-2011-yemek-resim-3ISPANAK SUFLESİ
Demir deposu ıspanağın suflesi hem yaz sofraları için ideal hafiflikte hem de lezzetli bir seçim.

6 Kişilik
Hazırlama süresi 35 dakika
Pişirme süresi 30 dakika

- 500 gr ıspanak
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 çay bardağı süt
- Tuz, karabiber

Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Ispanakları ayıklayıp, bol suyla yıkadıktan sonra kendi suyunda haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzdürün. Soğuyunca ince kıyın. Tereyağı ile unu kavurun. Sütü yavaş yavaş ilave edip un ile yağı iyice ezin. Tuz, karabiber ve ıspanakları ilave edip karıştırın. Hafif ılınınca yumurta sarılarını ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpıp ilave edin. Kalıpları yağlayıp karışımı aktarın. 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

haziran-2011-yemek-resim-4KÖFTELİ PATLICAN
Hem sebze hem kırmızı et içeren bu enfes tarif ile patlıcanın ve kırmızı etin tüm faydalarından yararlanacak, harika bir öğün deneyimleyeceksiniz.

6 Kişilik
Hazırlama süresi 40 dakika
Pişirme süresi 20 dakika

- 1 kg çalı fasulyesi
- 3 bostan patlıcanı
- 3 domates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Ayçiçeği yağı

Köfte için
- 500 gr köftelik kıyma
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz, karabiber, kimyon
- Kekik, kırmızı pul biber

Domatesli sos için
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber

Köfte için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında daire şeklinde dilimleyin ve limonlu tuzlu suda 30 dakika bekletin. Köfteleri patlıcan büyüklüğünde daire şeklinde hazırlayın. Yağı tavada ısıtın. Sırayla önce patlıcanları ardından köfteleri hafif kızartın. Domatesleri de patlıcan gibi 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Fırın tepsisine 1 dilim patlıcan, üzerine köfte, 1 dilim domates yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. Domatesli sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın ve fırın kabına aktarın. Fırın tepsisini önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

haziran-2011-yemek-resim-5KUZU TANDIR
Sebzelerle süslenmiş leziz bir kuzu tandıra siz de misafirleriniz de hayır diyemeyecek.

6 Kişilik
Hazırlama süresi 3 saat
Pişirme süresi 35 dakika
- 1 kuzu kol
- 60 gr tereyağı
- 4-5 arpacık soğan
- 1 defne yaprağı
- Tane karabiber
- Tuz

Tereyağını eritip kuzu kolu tavada önlü arkalı hafif kızartın ve tencereye aktarın. Soğanları, defne yaprağını ve tane biberleri serpiştirip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tuz ile tatlandırın. Kısık ateşte 3 saat ya da et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti fırın kabına aktarın ve üzerini folyo ile örterek 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

haziran-2011-yemek-resim-6TAHİNLİ TATLI
Adeta bir gençlik iksiri olan tahin mükemmel bir hücre yenileyici ve cilt dostu. Hem cildinizi hem damak zevkinizi şımartacak bir tatlı.

6 Kişilik
Hazırlama süresi 30 dakika
Pişirme süresi 40 dakika

- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 2 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- ½ çay bardağı tahin
- 2 çay bardağı Antep fıstığı Şurubu için
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek dilim limonun suyu

Şurubu için tüm malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. Unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını açıp tereyağı, süt, su, tahin ve ceviz içini ilave ederek yoğurun. Yuvarlak tepsiyi yağlayın. Hamuru elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. İstediğiniz şekilde dilimleyin. Antep fıstıklarını serpin. 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuyunca servis yapın.

Seninle Dergisi Haziran 2011 Sayısı

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Mutfak

Bayram mönüsü için önerilerim

News image

Çocukluğumun bayramlarında beni en çok heyecanlandıran kısım yemekten ya da kahvaltıdan sonra ikram edilen ç... DEVAMI

Komposto mu, hoşaf mı?

News image

Yaz sıcaklarında artık vazgeçilmezimiz soğuk içecekler. Ben bu ay sizi Ramazan dolayısıyla da nostaljik bir y... DEVAMI

Düğün-davet mevsimi

News image

Hiç şüphesiz düğündavet hazırlıkları titizlik gerektirir. Her şeyi ince eleyip sık dokumak gerekir. Peki, ... DEVAMI

En iyi kek tarifi hangisi?

News image

Mükemmel kek tarifine ulaşmak için bugüne dek pek çok farklı reçete hazırladım. Ortası delik olandan, dolgulusun... DEVAMI

Dondurma dünyasında 'in'ler 'out'lar...

News image

 İtalyanların dondurma konusundaki uzmanlığı, dünyadaki en yeni dondurma trendleri ve bizim geleneksel Ma... DEVAMI

Sevgililer günü mönüsü

News image

SEVGİLİLER GÜNÜ MÖNÜSÜ Kalbe giden yol mideden geçer derler… Başbaşa geçireceğiniz 14 Şubat akşamı, size sunduğum... DEVAMI

Kültür - Sanat

Ece Seçkin bu ayki röportajımızın konuğu...

News image

Lakabı Roket Müzik dünyasının başarılı ve genç isimlerinden Ece Seçkin, kendisini ve yeni çalışmalarını bu ayki r... DEVAMI

Keman virtüözü Canan Anderson

News image

Sihirli parmakların sahibi Canan Anderson, bu ayki röportajımızın konuğu. 3 Haziran’da Mardan Palace’de, 8 Hazira... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

Konser David Garrett, ilk kez Türkiye’de Dans ‘Beyazgül-White Rose’ İstanbul’da... Sinema Sema Şimşek, ‘Tehl... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

MÜZİKAL Dünyaca ünlü Broadway yapıtı ‘Operadaki Hayalet’ bu ay İstanbul’da... SERGİ Yaratıcı deha Mimar Sinan, Tophane-i ... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

KONSER :Efsane şarkıcı Julio Iglesias, İstanbul’da... ETKİNLİK :Ünlü oyuncu Hugh Jackman, Broadway şo... DEVAMI

Derya Beşerler en son ne yaptı?

News image

DERYA BEŞERLER EN SON NE YAPTI? BKM Mutfak’ta her Salı ‘No Name’ adlı oyunla sahne alan Derya Beşerler, son zamanlard... DEVAMI

Astroloji

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

Astroloji Haziranın aynın burçlar üzerindeki etkisi Halen retro (geri harekette) olan Merkür 11 Haziran’da düz pozisyona ... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

Astroloji Mayıs ayının burçlar üzerindeki etkisi(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 4 Mayıs’ta Akrep’te Dolunay, 18 ... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ASTROLOJİ NİSAN AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 4 Nisan’da Terazi burcunda bir A... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ASTROLOJİ MART AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 20 Mart’ta Balık burcunun son der... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ŞUBAT AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ (Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) Koç ( 21 Mart-19 Nisan ) Koç’lar, 20’sine k... DEVAMI

Gezi

Masal diyarı Kapadokya

News image

Masal diyarı Kapadokya Sadece tarihi açısından değil aynı zamanda ruhani dünya sahnesiyle de yüzyıllardır varlığını koruy... DEVAMI

Hızlandırılmış Madrid turu

News image

Voleybolcu Naz Aydemİr Akyol'dan Hızlandırılmış Madrid turu Biz sporcular kamplar, maçlar, turnuvalar vs. yüzünden çok f... DEVAMI

Sanatın merkezi bir şehir, Londra...

News image

OYUNCU ASUMAN DABAK YAZDI SANATIN MERKEZİ BİR ŞEHİR, LONDRA... Bu şehrin mevsimi yok. Ne zaman giderseniz gidin, Londra sokaklar... DEVAMI

Başak Sayan yazdı...

News image

CENNET BURASI Eğer bir gün bana cennetin nerede olduğu sorulursa, hiç düşünmeden Saint Lucia Adası derim. Doğu Karayip Denizi... DEVAMI