Yazdır e-Posta
Sofralarda lezzet şöleni
Yemek
Table of contents
« Önceki Sonraki »

mart-2012-yemek-resim-1 Et ve sebzenin mükemmel uyumu sofranızda harikalar yaratacak. Yemek yazarları Esra Düzdağ ve Neslihan Demir’in ‘Lezzet Takvimi’ adlı kitabından sizin için harika tarifler seçtik.

KÖFTELİ PATLICAN
Özellikle çocukların en sevdiği yemekler arasında yer alan köftenin patlıcanla dansı tek kelimeyle enfes.
4 Kişilik
- 3 adet patlıcan
- 1 ½ su bardağı su
- 1 adet domates
- ½ demet maydanoz
- tuz, karabiber
Kızartmak için
- Sıvıyağ
Köftesi için
- 250 gr kıyma
- Birkaç dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
Köfte için, tüm malzemeyi bir kaba alın ve yoğurun. Köfte hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparıp silindir formunda şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Bu arada patlıcanları alacalı soyup boylamasına olacak şekilde, yarım santim kalınlığında dilimler kesin. Bir kabın içine su ve tuz koyup patlıcanları 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp kurulayın. Sıvıyağda patlıcanları altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Fırından aldığınız köfteleri kızarttığınız patlıcanlarla sarın. Herbir köftenin üzerine kürdan saplayıp fırın kabına dizin. Suyu, küp doğranmış domatesi, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi karıştırıp patlıcanlı köftenin üzerine gezdirin. Sosla da bir iki dakika kaynadıktan sonra servis yapın.


mart-2012-yemek-resim-2IZGARA KEBAP
Damağa olduğu kadar göze de hitap eden malzemesi zengin bir ızgara ile tüm sevdiklerinize harika bir ana yemek sunabilirsiniz.
4 Kişilik
- 500 gr kuzu bonfile
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy patlıcan
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet sivribiber
- tuz, karabiber, biberiye
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Patlıcanı közleyip kabuğunu temizledikten sonra ince ince doğrayın. Yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına yayın. Kuzu bonfileyi ızgarada önlü arkalı pişirin. Üzerine tuz, karabiber ve biberiye serperek, keskin bir bıçak yardımıyla birer parmak olacak şekilde dilimleyin. Dilimlediğiniz etleri patlıcanın üzerine yerleştirin. Bu arada dörde bölünmüş domatesleri ve sivribiberleri de ızgarada pişirip etlerin üzerine yerleştirin. Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pulbiberi ekleyin ve kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis etmenizi öneririz.

mart-2012-yemek-resim-3
SOĞAN DOLMASI

Soğukalgınlığından koruyan soğanı tüketmenin en lezzetli yolu; soğan dolması. Mutlaka deneyin!
4 Kişilik
- 8 adet orta boy beyaz soğan
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- ½ demet maydanoz
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve toz kırmızıbiber
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- yeteri kadar su
- ½ su bardağı zeytinyağı
Soğanların kabuklarını soyup kabak oyacağı yardımı ile en dışta iki halkası kalacak şekilde içini boşaltın. Soğanın altını delmemeye özen gösterin. Kıymayı derin bir kaba alıp pirinci ekleyin. İnce doğradığınız soğanları ve maydanozu da harca ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp harcı hazırlayın ve soğanların içlerini doldurun. Dolmaları derince bir fırın tepsisine dizin. Üzerini geçecek kadar soğuk suyu ve zeytinyağını tepsiye ekleyin. Alüminyum folyo ile tepsinin üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında soğanlar yumuşayana kadar pişirin. Üstünü açıp 10 dakika daha fırında tutup servis yapın.
Devamı diğer sayfada

(Sayfa 1 / 2)
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Mutfak

Bayram mönüsü için önerilerim

News image

Çocukluğumun bayramlarında beni en çok heyecanlandıran kısım yemekten ya da kahvaltıdan sonra ikram edilen ç... DEVAMI

Komposto mu, hoşaf mı?

News image

Yaz sıcaklarında artık vazgeçilmezimiz soğuk içecekler. Ben bu ay sizi Ramazan dolayısıyla da nostaljik bir y... DEVAMI

Düğün-davet mevsimi

News image

Hiç şüphesiz düğündavet hazırlıkları titizlik gerektirir. Her şeyi ince eleyip sık dokumak gerekir. Peki, ... DEVAMI

En iyi kek tarifi hangisi?

News image

Mükemmel kek tarifine ulaşmak için bugüne dek pek çok farklı reçete hazırladım. Ortası delik olandan, dolgulusun... DEVAMI

Dondurma dünyasında 'in'ler 'out'lar...

News image

 İtalyanların dondurma konusundaki uzmanlığı, dünyadaki en yeni dondurma trendleri ve bizim geleneksel Ma... DEVAMI

Sevgililer günü mönüsü

News image

SEVGİLİLER GÜNÜ MÖNÜSÜ Kalbe giden yol mideden geçer derler… Başbaşa geçireceğiniz 14 Şubat akşamı, size sunduğum... DEVAMI

Kültür - Sanat

Ece Seçkin bu ayki röportajımızın konuğu...

News image

Lakabı Roket Müzik dünyasının başarılı ve genç isimlerinden Ece Seçkin, kendisini ve yeni çalışmalarını bu ayki r... DEVAMI

Keman virtüözü Canan Anderson

News image

Sihirli parmakların sahibi Canan Anderson, bu ayki röportajımızın konuğu. 3 Haziran’da Mardan Palace’de, 8 Hazira... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

Konser David Garrett, ilk kez Türkiye’de Dans ‘Beyazgül-White Rose’ İstanbul’da... Sinema Sema Şimşek, ‘Tehl... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

MÜZİKAL Dünyaca ünlü Broadway yapıtı ‘Operadaki Hayalet’ bu ay İstanbul’da... SERGİ Yaratıcı deha Mimar Sinan, Tophane-i ... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

KONSER :Efsane şarkıcı Julio Iglesias, İstanbul’da... ETKİNLİK :Ünlü oyuncu Hugh Jackman, Broadway şo... DEVAMI

Derya Beşerler en son ne yaptı?

News image

DERYA BEŞERLER EN SON NE YAPTI? BKM Mutfak’ta her Salı ‘No Name’ adlı oyunla sahne alan Derya Beşerler, son zamanlard... DEVAMI

Astroloji

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

Astroloji Haziranın aynın burçlar üzerindeki etkisi Halen retro (geri harekette) olan Merkür 11 Haziran’da düz pozisyona ... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

Astroloji Mayıs ayının burçlar üzerindeki etkisi(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 4 Mayıs’ta Akrep’te Dolunay, 18 ... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ASTROLOJİ NİSAN AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 4 Nisan’da Terazi burcunda bir A... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ASTROLOJİ MART AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 20 Mart’ta Balık burcunun son der... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ŞUBAT AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ (Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) Koç ( 21 Mart-19 Nisan ) Koç’lar, 20’sine k... DEVAMI

Gezi

Masal diyarı Kapadokya

News image

Masal diyarı Kapadokya Sadece tarihi açısından değil aynı zamanda ruhani dünya sahnesiyle de yüzyıllardır varlığını koruy... DEVAMI

Hızlandırılmış Madrid turu

News image

Voleybolcu Naz Aydemİr Akyol'dan Hızlandırılmış Madrid turu Biz sporcular kamplar, maçlar, turnuvalar vs. yüzünden çok f... DEVAMI

Sanatın merkezi bir şehir, Londra...

News image

OYUNCU ASUMAN DABAK YAZDI SANATIN MERKEZİ BİR ŞEHİR, LONDRA... Bu şehrin mevsimi yok. Ne zaman giderseniz gidin, Londra sokaklar... DEVAMI

Başak Sayan yazdı...

News image

CENNET BURASI Eğer bir gün bana cennetin nerede olduğu sorulursa, hiç düşünmeden Saint Lucia Adası derim. Doğu Karayip Denizi... DEVAMI