|
|||
Ağızlara layık yılbaşı lezzetleri |
Yemek | |||
![]() İstanbul'un kalabalık kent yaşamından ve rutininden sıkılanların geçmişe yolculuk yapabileceği, eski bir tadı anımsayacağı, geçmişin sıcaklığını hissedebileceği farklı alternatifleri de var. Bunlardan biri de Bahar Ilıcak tarafından yaratılan Oldies Restaurant & Cafe. Kozyatağı Kozzy AVM içinde yer alan ve dekorasyonu, atmosferi ile nostaljik duygular yaşatan Oldies; bu ayki yemek çekimlerimiz için bize kapılarını açtı. Yılbaşı akşamını evde geçirenler için Oldies mönüsünden seçtiğimiz yemekleri, Şef Mehmet Şanlı ve ekibi hazırladı. Kolayca hazırlayacağınızı ve lezzetle yiyeceğinizi umduğumuz yemeklerle merhaba diyeceğiniz yeni yılda, yeni lezzetler için fırsatlar yaratmayı ihmal etmeyin! ![]() Malzemeler (4 kişilik) 4 adet suda mozzarella 6 adet domates ½ bağ fesleğen 10 gr pesto sos Hazırlanışı Suda mozzarella ve domatesler orta boy halkalar şeklinde dilimlenir ve bir salata tabağına arzu edilen şekilde yerleştirilir. Salatanın üzeri taze fesleğen yapraklarıyla süslenir. Üzerine pesto sos ilave edilip servise sunulur. ![]() Malzemeler (4 kişilik) ½ kg risotto pirinci 100 gr porçini mantarı 1 adet kuru soğan 5 adet sarımsak 20 gr tereyağı 50 gr parmesan peyniri 50 gr gorgonzala peyniri 50 gr fesleğen Hazırlama Sarımsak ve incecik yemeklik doğranmış kuru soğan, 1 kaşık sıvıyağla kavrulur. Pirinç de ilave edilerek kavurmaya devam edilir. 1,5 bardak su eklenip pirinçler diri kalacak şekilde yarım pişirilir. Ayrı bir tencerede mantar sote edilir. Üzerine 2 bardak daha su eklenip kaynadıktan sonra daha önceden pişirilen pirinç ilave edilir. Suyu çekmek üzereyken peynirler ve tereyağı da ilave edilir. Pişen pilava fesleğen serpiştirilerek servise sunulur. ![]() Malzemeler (4 kişilik) 1 kg tavuk göğüs eti 50 gr mantar 4 adet renkli dolmalık biber 200 gr krema 50 gr köri 1 diş sarımsak 1/2 bağ fesleğen Tuz, karabiber Hazırlama İnce şeritler halinde doğranmış tavuk, derin bir tavada sarımsakla sote edilir. Tavaya mantar ve şerit şerit doğranmış biberler de ilave edilip kavurmaya devam edilir. Köri, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra krema da eklenir. Krema kaynadıktan sonra kıyılmış fesleğen de katılarak servise sunulur. Aklınızda bulunsun Tavuk yemeklerine lezzet vermesi için kullanılan köri baharatını, diğer et yemeklerinizde de kullanabilirsiniz. ![]() Malzemeler (4 kişilik) 40 gr haşlanmış nohut 40 gr mantı 60 gr domates 10 gr salça 750 gr kemik suyu 10 gr un Tuz, karabiber Yarım demet maydanoz Hazırlanışı Un ve salça kavrulur, kemik suyu ilave edilir. Salçalı karışım kaynayınca nohut ve mantı ilave edilir. Mantı pişince rendelenmiş domates ilave edilir, tekrar kaynatılır. Tuz ve karabiberi ayarlanır. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilerek servis yapılır. ![]() Malzemeler (4 kişilik) 6 adet yumurta 100 gr toz şeker 180 gr beyaz çikolata 180 gr tereyağı 50 gr un 1 tutam vanilin 10 gr file badem Hazırlama 3 yumurta sarısı ve 3 bütün yumurta şekerle çırpılır. Tereyağı bir tavada eritildikten sonra beyaz çikolata ilave edilir. Soğuduktan sonra daha önceden çırpılmış karışıma ilave edilir. Un, vanilin ve file badem de karışıma eklenerek hafifçe çırpılır. Malzeme 4 sufle kabına bölüştürülüp 150 dereceye ayarlı fırında 18 dakika pişirilir. Arzu edilirse böğürtlenli sos ve dondurma ile servis edilir. MUTFAK SAYFALARINI YAYINA HAZIRLAYAN: AYLA TÜRKSOY FOTOĞRAFLAR: ERSEN ÇÖREKÇİ Seninle Dergisi Aralık 2010 Sayısı
|
|