|
|||
Çocuklarla mutfaktayız |
Yemek | |||
![]() Aklınızda bulunsun Et ve köfte yanında çocuklarınıza yeşil salata ya da taze sıkılmış portakal suyu hazırlamayı ihmal etmeyin. C vitamini etteki demirin alımını kolaylaştırır. Köfteli hamurlu çorba Malzemeler Köfteler için; 200 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı likit yağ Hamur için; 250 gr un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çy bardağı ılık su ![]() ½ litre et suyu 1 şişe hazır domates suyu (veya 1 kg taze domates rendelenip süzgeçten geçirilebilir) 2 tatlı kaşığı tuz 1 kilo yoğurt 1 dolu çorba kaşığı mısır nişastası 1 yumurta 1 kaşık tereyağı 1 çorba kaşığı nane Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçücük köfteler yaparak likit yağda kızartın. Havlu kağıda çıkartın. Unu tuz ve su ile yoğurarak katı bir hamur elde edin. Bol unlayarak oklava ile yuvarlak açın. Oklavaya yufkanızı sarın. Ortadan boylamasına kesin. Küçük küçük şeritler yapın ve daha sonra küçük kareler kesin. Et suyunu, domates suyunu 1 tatlı kaşığı tuzla beraber 1 litre su ekleyerek kaynatın. Hazırladığınız hamurları karıştırarak dikkatlice suya atın. Kaynayana kadar karıştırma işlemine devam edin. Hamurlar pişince köfteleri içine atın. Ayrı bir yerde yoğurdu, nişastayı, yumurtayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpın. Kesilmemesi için çorbaya biraz soğuk su ilavesi yapın. Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırmayı bırakmadan tencereye ilave edin. Tereyağı ile naneyi kızdırarak çorbanın üzerine dökün. Aklınızda bulunsun Çorbalarınızın içine ekleyeceğiniz haşlanmış nohut gibi kurubakliyatlar, çorbanın besleyici değerini daha da artıracaktır. FOTOĞRAFLAR: VEDAT ÖZTÜRK STYLING: GÖKMEN TÜRK, SHUTTERSTOCK / SUFI, D BARTON Devamı Seninle Dergisi Nisan 2010 Sayısında...
|
|